Tjäna extrapengar vid bostadsaffären

Anlita oss för korrekta mått på din bostad

I en stad som Stockholm finns det väldigt många äldre hus där människor fortfarande bor – äldre hus som tyvärr ofta har felaktiga mått angivna i kontrakten. Dessa mått är nämligen framtagna med gamla mätmetoder och kan alltså antingen ge ett större resultat eller ett mindre, och här kan du som köpare eller säljare av en sådan bostad åka på en riktig blåsning.

I Stockholm är det ju så att man ofta betalar per kvadratmeter när man köper en lägenhet och priset kan skena iväg upp till 80 000-90 000 kronor/kvm och då förstår man vikten av att ovan nämnda mått korrigeras per omgående. Det finns mycket pengar att tjäna på att mäta om sin bostad då, som sagt, varje enskild kvadratmeter kan visa sig vara en mindre guldgruva. Att anlita oss för en areamätning av din bostad kan alltså visa sig vara en väldigt lönsam investering den dag du väljer att sälja ditt boende i Stockholm.

Certifierade instrument

Vi använder oss av certifierade instrument som ger ett korrekt resultat oavsett vilken sorts boende vi arbetar i och vi känner att vårt yrke verkligen kan göra skillnad i människors vardag. Korrekta mått är något som påverkar priserna i båda riktningarna och därför känner vi att vi genom vårt jobb hjälper till att skapa en rättvisare prisbild för bostäder över hela Stockholm.

Köper du en bostad som i kontraktet anger en siffra, men efter en aremätning visar en annan – ja, då ska du ju också veta om det och kunna påverka på något sätt. Ett boende som visar sig vara mindre än vad som står skrivet i kontraktet kan göra att säljaren av boendet blir skyldig att betala tillbaka en del av beloppet samtidigt som man även kan påverka hyran genom att visa upp de nya måtten. Av oss får du alltid ett juridiskt bindande dokument som gäller fram till dess att nästa areamätning genomförs.

Det här är alltså något som även ligger i en säljares intresse – anlita oss för en areamätning innan du säljer, annars kan det alltså visa sig att du i slutändan får betala tillbaka pengar till köparen.